Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J86o50s23e27f 54P37o58t17r

3. 11. 2014 21:54

Pane,

hluboce se mýlíte o tom duchovním větru. Skučnost je taková, že milion lidí přišel cinkat  klíči ne kvůli idealistickým myšlenkám o svobodě, ti lidé přišli,  protože si chtěli koupit nabýskaná auta, barevné televize, pastelové aktovky pro své děti,  o dovolených pobyty u teplých mořích .... všechno co bylo běžné a normální pár kilometrů od hranic na západ a jih.

Jeden z důvodů dnešního rozčarování je také bezprostřední zážitek s vládnoucí mocí dnes a tenkrát. Zatíco dnes mají lidé co do činění se stejnými lidmi jako jsou oni, neschopní, korumpovatelní, lační po penězích, sprostě mluvících ......(viz dnešek) tak tenkrát se jednalo o vládnoucí třídu, která byla od zbytku obyvatel oddělena - počítejte se mnou : Veřejnou bezpečností, StB, Lidovými milicemi, důstojnickým sborem, a armádou donašečů a udavačů.  Takovou ochranou hráz měli snad jedině egypští faraonové.

A tak si je běžný člověk předstvoval jako polobohy sídlící v honosných budovách sekretariátů.

0 0
možnosti
JR

J42a12r64a 89R88a50n73k

14. 11. 2014 22:07

Ne vsem slo o zapadni zbozi, svobodu slova, cestovani, moznost vyberu studia a nemusert se divat na uboze zasobene obchody, nejvice vadil ten ostnaty drat a minove pole, to byla ostudaRv Na Zapade se prejizdeli hranice na oficialnich mistech, kde Vas mnohdy ani nezastavili, kousek dal jste se mohli na houbach ztratit, jeste pred hodinou ve Svycarsku a najednou v Rakousku.....jiny svet;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 639x
Student politologie FF UK

Seznam rubrik